Pyöriikö nurkissa vanha öljymaalaus? Taideteos itsessään olisi hieno, mutta kehykset ovat rikki, ajasta jälkeen jääneet tai yksinkertaisesti rumat! Moni taulu muuttaa olemustaan täysin kun kehykset päivitetään tähän päivään.

Kun vanha kehys irroitetaan saadaan selville teoksen kunto. Huomioitavia asioita ovat mm. kiilapuun kierous, canvaksen löystyminen ja ristimitan heitto. Nämä saadaan korjattua pingottamalla työ uudelleen uusille kiilapuille. Työssä saattaa myös näkyä vahva väriero näkyvillä olleen kuva-alan ja vanhan kehyksen alla olleen canvaksen välillä. Nykyisten kehysten huullokset/falssit ovat yleensä kapeampia kuin vanhojen, mutta uudelleen kehystettäessä työhön voidaan ulkokehyksen lisäksi laittaa lapelista tai pellavainen sisälista peittämään eroavaisuuksia maalauksen reunoilta.

Tämän teoksen kohdalla päädyttiin tummanruskeaan puukuvioiseen sisälistaan ja aavistuksen vihertävään vaaleaan ulkolistaan. Näin kokonaisuus raikastui ja päivittyi tähän aikaan. Nyt kehys sulautuu vallitsevaan sisustukseen ja itse työ ja loistavat värit pääsevät paremmin oikeuksiinsa.